U bevindt zich nu op:
Brommobiel Midden Nederland

Wetgeving

Voor een brommobiel gelden grotendeels dezelfde regels als voor een auto. Men mag op de gewone weg rijden met uitzondering van de provinciale wegen en snelwegen. Het gebruik van trottoir en fietspad is verboden, evenals wegen met een geslotenheidsverklaring voor langzaam verkeer.
Buiten de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 45km per uur en binnen de bebouwde kom moet men zich aan de maximumsnelheid houden.

Volgens de wet is de brommobiel een bromfiets op meer dan 2 wielen. Dat betekent dat het vermogen niet groter mag zijn dan 4kW en de ledige massa niet groter dan 350kg. Natuurlijk moet de brommobiel ook zijn verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Daarnaast moet de bestuurder minimaal 16 jaar oud zijn en in bezit zijn van een geldig AM rijbewijs. Bent u in het bezit van een (verlopen) autorijbewijs, dan kunt u direct een AM rijbewijs aanvragen.

De brommobiel behoeft geen jaarlijkse APK, maar goed onderhoud wordt sterk aangeraden. Het is voor uw veiligheid, maar voor andere verkeersdeelnemers!

Brommobiel Midden Nederland kan niet aansprakelijk worden gesteld op basis van de hierboven verstrekte informatie.